“Mareli” traži lokaciju

Bez autora
May 11 2010

Nakon protesta nekoliko stotina radnika “Zastavine” fabrike automobila ispred fabričke kapije, koji traže da se rotiraju u proizvodnji sa hiljadu svojih kolega angažovanih u kompaniji “Fijat automobili Srbija”, čelnici sindikata su započeli pregovore sa Nebojšom Ćirićem, državnim sekretarom u Ministarstvu ekonomije i Aleksandrom Ljubićem, savetnikom u tom ministarstvu, ali dogovor nije postignut, pa će pregovori biti nastavljeni. Radnici samo traže posao i mogućnost da žive od tog rada i dok se to precizno ne dogovori sa nadležnima - protesti će se nastaviti. Dogovorili su se da nam prve preliminarne odluke dostave do protesta u četvrtak. Bez obzira na te rezultate, insistiraće se da kompletan upravni odbor “Zastavine” fabrike automobila podnese ostavku, zbog odluke o smanjenju plata radnicima. Između protesta i ovih pregovora, u Skupštini grada je u utorak održan sastanak predstavnika Vlade Srbije, Kragujevca, “Fijata” i “Manjeti Marelija”, najvećeg dobavljača rezervnih delova torinske kompanije, o zakupu lokacije za lociranje proizvodnje ovog značajnog italijanskog komponentaša i za proizvodnju u firmi “Fijat Srbija”.

“Mareli” traži lokacijuNakon protesta nekoliko stotina radnika “Zastavine” fabrike automobila ispred fabričke kapije, koji traže da se rotiraju u proizvodnji sa hiljadu svojih kolega angažovanih u kompaniji “Fijat automobili Srbija”, čelnici sindikata su započeli pregovore sa Nebojšom Ćirićem, državnim sekretarom u Ministarstvu ekonomije i Aleksandrom Ljubićem, savetnikom u tom ministarstvu, ali dogovor nije postignut, pa će pregovori biti nastavljeni.

Prema rečima Zorana Mihajlovića, predsednika Samostalnog sindikata Fabrike automobila, radnici samo traže posao i mogućnost da žive od tog rada i dok se to precizno ne dogovori sa nadležnima - protesti će se nastaviti.

- Dogovorili smo se da nam prve preliminarne odluke dostave do protesta u četvrtak - kaže Zoran Mihajlović.

- Bez obzira na te rezultate, insistiraćemo da kompletan upravni odbor “Zastavine” fabrike automobila podnese ostavku, zbog odluke o smanjenju plata radnicima.

Između protesta i ovih pregovora, u Skupštini grada je u utorak održan sastanak predstavnika Vlade Srbije, Kragujevca, “Fijata” i “Manjeti Marelija”, najvećeg dobavljača rezervnih delova torinske kompanije, o zakupu lokacije za lociranje proizvodnje ovog značajnog italijanskog komponentaša i za proizvodnju u firmi “Fijat Srbija”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik